Rahoitusalan koulutus
Erilaiset rahoitusalan koulutukset ja kurssit
Rahoitusala kattaa monenlaisia alan ammattilaisia. Uusia ammattilaisia koulutetaan niin toisella asteella kuin korkeakouluissakin. Hyvä keino alaan tutustumiseen tai jo olemassa olevan osaamisen syventämiseen on erilaisille kursseille osallistuminen. Nykyaikana verkko tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia opiskeluun ja rahoitusalan koulutus voidaan suorittaa osittain netissä.
Internetin välityksellä järjestetään sekä online että offline kursseja. Yleinen syy kursseille osallistumiseen on alan koulutuksen valintakokeeseen valmistautuminen. Jos haluaa parantaa mahdollisuuksiaan pääsykokeissa, voi osallistua erilaisille valmennuskursseille. Niissä käsitellään juuri niitä aiheita, joiden hallitsemista pääsykokeissa edellytetään. Myös alalla jo oleville ja muista syistä kiinnostuneille on tarjolla kursseja, joiden avulla omaa osaamistaan voi kasvattaa.
Rahoitusalan online koulutus
Online kurssit koostuvat verkkoluennoista ja -tapaamisista, joita järjestetään ryhmäpuhelusovellusten avulla. Tällaista reaaliaikaista opetusta järjestävät erityisesti valmennuskursseja ja yleistä koulutusta tarjoavat yritykset.
Myös osa avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun kursseista sisältää verkkotapaamisia. Lisäksi on yrityksiä, jotka järjestävät online kurssin tyylisiä webinaareja.
Rahoitusalan offline koulutus
Rahoitusalaan liittyvät opinnot sisältävät runsaasti teoreettista tietoa, joten offline kursseja on runsaasti. Tällaisilla kursseilla ei ole reaaliaikaisia tapaamisia, vaan opiskelijat perehtyvät materiaaleihin itsenäisesti.
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opetustarjonnasta löytyy tällaisia offline-kursseja. Lisäksi monessa tapauksessa valmennuskursseja on online kurssien lisäksi saatavana offline kursseinakin.
Online koulutuksia listattuna
Offline koulutuksia listattuna
Millainen rahoitusalan kurssi kannattaa valita?
Online ja offline kurssien hyödyt ja haitat riippuvat opiskelijasta itsestään. Kursseja yhdistää se, että niitä voi suorittaa fyysisesti mistä tahansa. Kurssityypeillä on kuitenkin myös eroja, joihin on syytä perehtyä ennen valinnan tekemistä.
Online kurssit netissä sisältävät verkkoluentoja ja -tapaamisia, joten ne muistuttavat perinteisiä paikan päällä järjestettyjä oppitunteja. Jos opiskelulta kaipaa vuorovaikutteisuutta ja suoraa kontaktia opettajaan tai kouluttajaan, on online kurssi hyvä vaihtoehto. Mahdollinen huono puoli puolestaan on, että opiskelija ei itse voi juurikaan vaikuttaa kurssin aikatauluun. Tapaamiset järjestetään tiettyinä aikoina, ja osallistujan on sovitettava oma aikataulunsa niiden mukaan. Vaikka osallistujan oma sijainti on periaatteessa vapaa, on internet-yhteyden kuitenkin oltava tarpeeksi hyvä ongelmien välttämiseksi.
Jos taas arvostaa itsenäistä työskentelyä, voi offline kurssi olla sopiva vaihtoehto. Yleensä kurssi koostuu valmiista paketista, joka sisältää opiskelumateriaalin ja tehtäviä. Osallistuja perehtyy materiaaliin ja suorittaa tehtävät itsenäisesti. Vastuu on kokonaan osallistujalla itsellään, joten offline kurssit sopivat itsenäiseen työskentelyyn kykeneville opiskelijoille. Jos aihe on sellainen, että opiskelija kaipaa runsaasti apua, ei offline kurssi välttämättä ole paras vaihtoehto. Offline kurssin ehdoton etu on, että sen voi suorittaa täysin omaan tahtiin. Toki joitakin aikavaatimuksia on, mutta päivän mittakaavassa opiskelija voi valita opiskeluun käytettävän ajan ja ajankohdan vapaasti. Koska mihinkään tahoon ei olla reaaliaikaisessa yhteydessä, ei heikko internet-yhteyskään ja siitä mahdollisesti aiheutuvat pitkät latausajat ole niin suuri ongelma.