Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajan koulutus

Erilaiset sairaanhoitajan koulutukset ja kurssit

Sairaanhoitajaksi voi opiskella ammattikorkeakoulussa. Kuten käytännössä kaikkia muitakin aloja, myös sairaanhoitoon liittyviä aiheita voi nykyaikana opiskella netissä. Sairaanhoitajan opinnot sisältävät paljon käytännön harjoittelua, jota ei voi suorittaa etänä, mutta monia alaan littyviä teoreettisempi aiheita on mahdollista opiskella netissä. Mahdollista on valita niin online- kuin offline-kurssejakin.

Usein kurssit netissä tulevat kyseeseen silloin, kun mielessä on sairaanhoitajan koulutukseen hakeminen. Jos omia mahdollisuuksiaan haluaa parantaa, voi osallistua valmennuskurssille internetissä. Tällaisella kurssilla opiskellaan aiheita, joiden osaamista tarvitaan pääsykokeissa.

Valmennuskurssien ohella esimerkiksi avoimet ammattikorkeakoulut tarjoavat terveysalojen kursseja. Näistä kursseista voi olla hyötyä alalle pyrkivien lisäksi niille jo opiskelu- tai työelämässä oleville, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Koska kurssit ovat avoimia kaikille, niille voi myös osallistua puhtaasta mielenkiinnosta.

Sairaanhoitajan online koulutus

Online kurssi tarkoittaa käytännössä, että opiskelu tapahtuu internet-yhteyden välityksellä yhdessä muiden osallistujien kanssa. Käytännössä kyse on ryhmäpuhelusovelluksen avulla toteutettavista luennoista ja ryhmätapaamisista.

Moni valmennuskursseista ja avoimen amk:n kursseista on online kursseja. Mukana on siis opettaja tai kouluttaja, joka luennoi kustakin aiheesta livenä. On kuitenkin hyvä huomata, että harva kurssi koostuu vain luennoista. Verkkoluentojen lisäksi kurssisuoritukseen kuuluu lisäksi tehtäviä ja muuta materiaalia. Ammattikorkeakoulun kurssit yleensä myös sisältävät tentin, joka on läpäistävä saadakseen kurssista hyväksytyn arvosanan.

Nainen opiskelee sairaanhoitajaksi
Sairaanhoitajan koulutus kotona

Sairaanhoitajan offline koulutus

Offline kurssilla ei yleensä ole aikataulutettuja tapaamisia, vaan käytössä on ainoastaan jokin oppimisalusta, josta opiskelija löytää kaiken tarvitsemansa. Kurssin osallistuja perehtyy oppimateriaaliin itsenäisesti ja harjoittelee opiskeltavia asioita omassa rauhassa.

Valmennuskursseja on online kurssien ohella saatavilla myös offline kursseina. Tällöin opiskelija saa käyttöönsä opiskelupaketin, johon voi esimerkiksi kuulua tallenteita oikeista luennoista. Myös osa avoimen amk:n kursseista on täysin itsenäisesti suoritettavia offline kursseja.

Online ja offline kurssien ominaisuudet

Online ja offline kurssit ovat luonteeltaan erilaisia, ja joskus yksi kurssi voi olla yhdistelmä näitä kahta tyyppiä. Yhteistä niille on, että ne eivät sido opiskelijaa yhteen paikkaan, vaan niihin voi osallistua omalla laitteellaan mistä paikasta tahansa. Valintakokeisiin valmistavien valmennuskurssien hyvä puoli on, että niistä usein on sekä online- että offline-versio saatavilla. Näin opiskelija voi valita juuri itselleen sopivan vaihtoehdon.

Koska online kurssi sisältää verkkotapaamisia, on sillä aikataulullisia vaatimuksia. Tapaamiset järjestetään tiettyinä aikoina, joten osallistujan on pidettävä huoli siitä, että kalenterissa on tilaa niille. Varsinkin avoimen ammattikorkeakoulun kursseilla on joskus jopa osallistumispakko.

Melkeinpä kaikilla kursseilla on lisäksi tarjolla opiskelumateriaalia ja opiskelijoille suunnattuja tehtäviä. Joskus kurssi voi olla kokonaan offline-tyyppinen, eli opiskelijoille jaetaan opiskelussa tarvittava materiaali, minkä jälkeen opiskelija tutustuu siihen itsenäisesti ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Offline kurssi on usein aikataulun suhteen väljä, joten se sopii niille, joilla on päivisin runsaasti muutakin tehtävää.