Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Maailman paras yliopisto rankingissa

Maailman paras yliopisto rankingissa

Maailman paras yliopisto

Vuosittain valittava maailman paras yliopisto on vertailu, jossa yliopistoja verrataan keskenään sen suhteen, millaista on opetuksen laatu, tutkimuksen laatu sekä valmistuneiden työllistyminen. Näiden lisäksi on myös muita asioita, joista vertailuja tehdään. Kun vertailu on viimeksi tehty keväällä 2022, sen ykköseksi nousi kaikki mittarit huomioiden Harvardin yliopisto. Se sai poimittua täydet 100 pistettä. Se sijoittuukin vuosittain rankingin kärkisijoille.

Yksityinen maailman paras yliopisto

Harvardin yliopisto on Yhdysvalloissa sijaitseva yksityinen huippukorkeakoulu ja se on myös maan vanhin yliopisto. Se perustettiin jo vuonna 1636 ja nimensä se sai John Harvardin mukaan. Hän oli ensimmäinen lahjoittaja. Opiskelijavalinnassa pisteitä saa viiden eri kategorian mukaan ja lisäksi hakijalle on plussaa, jos joku hänen suvustaan on siellä jo aiemmin suorittanut opintojaan.

Pisteitä saa tietenkin opintomenestyksestä, mutta muita kategorioita ovat urheilumenestys, kouluajan ulkopuolinen toiminta, persoonallisuus sekä kokonaisuus. Yliopisto sanoo, että tärkeässä roolissa on monimuotoisuus. Suomen paras yliopisto tällä listalla oli Helsingin yliopisto, mutta se sijoitus oli vasta 120. Harvard on hyvin suosittu, mutta sinne on myös suhteellisen vaikea päästä opiskelemaan.

Painotus kansainvälisyyteen

Harvardissa panostetaan vahvasti siihen, että opiskelu on mahdollisimman kansainvälistä. Toinen, mihin he kiinnittävät huomiota, on antaa mahdollisuus alempien sosiaaliluokkien opiskelumahdollisuuksiin. Yliopisto jakaakin vuosittain runsaasti avustuksia niille, joilla ei ole varaa rahoittaa opiskeluaan muuten. Varsinaisen opiskelun lisäksi tarjolla on myös täydennyskoulutusta kesäyliopistossa.